Waarom Bureau Bino?

Waarom doe je elke dag wat je doet? Waar word jij enthousiast van? Welke dingen in je werk kosten jou het meeste energie?
Maar belangrijker: waar krijg je het allermeeste energie van?
Was er een moment in je werk het afgelopen jaar waar dit allemaal in samen leek te komen?

Dit zijn slechts een aantal vragen die wij elkaar stelden. Het antwoord? We willen hands-on en creatief bezig zijn, voor anderen. Verschil kunnen maken en mensen verder kunnen helpen. Het verleden gebruiken om een betere toekomst neer te zetten. En was er een moment waar dit allemaal in samen kwam afgelopen jaren? Zeker! De strategieski met het The Big Building team en community-leden.
Het zaadje voor Bureau Bino was geplant.

Onze eigen ervaring van werken in een klein team leerde ons dat het te gemakkelijk was om je te laten meeslepen in de dagelijkse deadlines en individuele taken. Op kantoor was het moeilijk om de tijd maken om dichter tot elkaar te komen. Soms helpt het om even een stapje opzij te doen, en uit die dagelijkse rush te stappen om gezamenlijk te kunnen reflecteren, evalueren en vervolgens weer samen gas te kunnen geven. Heerlijk. Dat gevoel dat dan weer alle neuzen dezelfde kant op staan.

We noemen dat: afstand nemen om de boel beter te kunnen zien. Niet omdat het slecht ging, maar omdat het nog veel beter kon. Vele afspraken zijn gemaakt en voornemens zijn uitgesproken tijdens die eerste reis, waarvan er één duidelijk op nr. 1 stond: volgend jaar gaan we weer.

Niet omdat het volgend jaar slecht zal gaan, maar omdat we óók dan nog beter kunnen worden.