The Big Building - Strategieski 2018

In 2017 gingen we voor het eerst met de organisatie op strategieski. Met het team van The Big Building, 4 koppen groot, vertrokken we in de eerste week van januari 5 dagen richting Oostenrijk. Het doel voor deze midweek was duidelijk: focus, reflectie en het doorhakken van knopen voor de toekomst. We hadden geprobeerd dit te bereiken in Nederland, maar door de snel vol stromende agenda’s en de afleiding van dagelijkse sleur en to-do’s, kwam het er niet van. De rust die hiervoor noodzakelijk was kon in Nederland niet worden gevonden. Het leidde tot de radicale keuze: we vegen de agenda’s voor een week leeg en vertrekken naar een plek letterlijk en figuurlijk weg van de afleiding.

Na het enorme succes van deze editie, waarin we in 4 ochtenden samen meer werk verzet kregen, dan in Nederland in een hele maand, was de focus terug, hadden we meer begrip voor elkaar opgebouwd omdat we de tijd hadden gehad naar elkaar te luisteren en waren we een hoop ideeën en energie rijker.

Deze energie ging nog lang mee. Zo lang, dat vanaf het moment dat we terugkwamen één ding al 100% duidelijk was: volgend jaar weer. Toen 2018 dichterbij kwam, ontstond ook het idee om het dit jaar groter aan te pakken. Het enorme succes wat wij ervaren hadden, van slechts 5 dagen weg zijn, wilde we met meer mensen delen. Al snel meldden een aantal enthousiastelingen zich aan om met ons mee te gaan.

Een andere toevoeging ten opzichte van vorig jaar: huiswerk. Het huiswerk dwong ons van te voren goed na te denken over vragen als: waar werd je het afgelopen jaar het meest gelukkig van?, wat kostte je het meeste energie? en waar ben je goed in? Door het beantwoorden van deze vragen en er van tevoren er goed over nadenken, konden we onze tijd nog effectiever besteden op locatie.

Het leidde wederom tot een succesvolle editie van de strategieski. Hard buffelen tijdens de werksessies ‘s morgens werd afgewisseld met fantastische pistes, lekker eten en mooie gesprekken bij het haardvuur. Daaruit bleek: iedereen kan van elkaar leren. Een veilige omgeving en openheid brachten kwetsbare gesprekken teweeg waarmee deelnemers echt een stapje verder kwamen.

Het resultaat? Iedereen is teruggegaan met een scherper beeld van zichzelf, hun business en de nodige stappen om ze vooruit te brengen.