Werk jij al toekomstbestendig?

De wereld is constant in verandering; dat zal voor niemand een verrassing zijn. Die constante verandering brengt uitdagingen met zich mee. Er zijn verschillende manieren om daarmee om te gaan: proactief met de golf van de verandering meesurfen, of door de golven onder getrokken worden en opnieuw leren zwemmen.

Als we je nu vragen voor welke manier jij wil gaan, vermoeden we dat de kans groter is dat jij het surfboard verkiest boven onderuit de golf komen zwemmen. Maar wat maakt het verschil tussen die twee? Wat maakt dat je voorop loopt bij veranderingen, bij kan sturen wanneer nodig en uitdagingen efficiënt tackelt? Wat maakt dat je niet naar adem hoeft te happen, iedere keer als je boven water komt?

Toekomstbestendigheid. Slechts een term. Maar wel een term die voor Bureau Bino heel veel betekent. Voor ons is dit namelijk het verschil tussen druk druk druk en lekker bezig, maar ook tussen als team succesvol samenwerken of werken in hetzelfde team, en tussen zelf de markt veranderen en door de markt ingehaald worden. Hoe toekomstbestendig ben jij als organisatie, als team en als individu?

Een toekomstbestendige organisatie bestaat uit toekomstbestendige teams met toekomstbestendige individuen. Het principe is van toepassing op verschillende niveaus van een onderneming. Hoe zo’n organisatie eruit ziet? Een toekomstbestendige organisatie kent haar plek in de maatschappij en weet dat haar dagelijkse acties invloed hebben op haar omgeving. Zo’n organisatie  speelt ook in op trends en ontwikkelingen, innoveert en weet waar de toekomst van haar sector ligt. Daarnaast verkiest een toekomstbestendige organisatie een ecosysteem boven een ego-systeem en maakt zij gebruik van communities en haar netwerk. Een toekomstbestendige organisatie anticipeert op de verwachte veranderingen en is veerkrachtig genoeg om de onverwachte veranderingen te doorstaan. De organisatie is creatief, proactief en energiek in het bedenken van haar oplossingen.

De drijfveer achter organisaties zijn toekomstbestendige teams. Zij weten dat ze de ontwikkeling van hand- naar hoofdwerk doormaken, met een veranderend takenpakket tot gevolg. De verandering van kwantiteit naar kwaliteit van werk is al een tijd gaande. Veel van de kwantitatieve taken kunnen overigens worden overgenomen door automatisering.

Het werkpakket van teams bestaat dus voornamelijk uit ‘creatieve en complexe’ werkzaamheden. In deze teams heeft iedereen zijn of haar sterke punten. In plaats van in afgekaderde functies te denken, wordt iedereen op elk project op hun sterkste punten ingezet. Er zijn duidelijke doelen en ambities voor de toekomst geformuleerd. Het team maakt een praktische vertaling naar de korte termijn, zodat die op lange termijn worden behaald. Daarnaast wordt er niet alleen tijd gemaakt om aan het werk te zijn, maar ook aan het team te werken. Waardering en aandacht voor elkaar is essentieel voor het succes.

Toekomstbestendige teams bestaan uit toekomstbestendige individuen. Als je hen vraagt hoe het gaat, verwacht dan ‘goed’ of ‘lekker’, in plaats van ‘druk’. Ze zitten op een plek waar ze doen waar ze energie van krijgen. Ze weten waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. Daarbij streven ze ernaar om in een positie te blijven om die twee te kunnen combineren.

Toekomstbestendige individuen weten hoe belangrijk het is om bewust om te gaan met het almaar groeiende aantal prikkels en afleidingen. Af en toe bewust even uit, na de hele dag aan, hoort daarbij. Daarom is de privé-werkbalans zo belangrijk.

Klinkt als een droomscenario toch? Klopt. Onbereikbaar? Absoluut niet. Bureau Bino haalt je uit de droom en neemt je mee in de wereld van toekomstbestendigheid. En dat is dichterbij dan je denkt. Mooie timing ook, want met de zomer voor de deur staat het surfseizoen op het punt te beginnen.

Wil je weten hoe je zelf toekomstbestendiger kan werken? Neem dan contact met ons op via info@bureaubino.com of lees volgende week verder in een nieuwe blog over toekomstbestendige individuen.

Het ontstaan van Bureau Bino

Bureau Bino is ontstaan nadat wij persoonlijk het succes van een 'workation' ervaren hebben. Beide werkzaam bij een grote startup-community, met een eindeloze to-do lijst, merkten wij hoe makkelijk het is in de dagelijkse sleur van to-do's en deadlines te verdrinken. De momenten dat we met het gehele team zonder afleiding van mail, telefoon of mensen die even iets wilden vragen aan doelen voor de toekomst konden werken, bestonden niet. Dit leidde ertoe dat wij eind 2016 met gehele team een huis in Oostenrijk boekten. Na de jaarwisseling ging de out-of-office melding op de mail en stapten we gezamenlijk de auto in.  's Ochtends gingen de telefoons uit, laptops weg, en bouwden we gezamenlijk aan de organisatie. Nog niet eerder konden we met zoveel rust naar elkaar luisteren, reflecteren op de afgelopen periode en enorme stappen zetten voor de toekomst van de organisatie. 's Middags gebruikten we de skipassen om de nodige lichamelijke inspanning te verkrijgen. Dit bleek de perfecte afwisseling na de hele ochtend juist met je hoofd bezig te zijn. 's Avonds kwamen we weer samen om gezamenlijk te eten en de plaatselijke horeca te ontdekken met goede gesprekken over andere dingen dan werk als gevolg. Na het succes van dit jaar, organiseerden we in 2018 opnieuw de inmiddels tot 'strategieski' omgedoopte reis.  Ditmaal lieten wij ook anderen van deze ervaring meegenieten. Naast het inmiddels uitgebreide team, namen we ook geïnteresseerde ondernemers van buiten het team mee. Nadat ook zij teruggaven van dit concept een enorme dosis energie te krijgen, het nut in te zien van het letterlijke afstand nemen en ons achteraf vertelden er zoveel aan gehad te hebben, wisten we het: dit moet iedereen een keer meemaken. 

Wil jij ook ervaren wat het betekent om met ons mee te gaan? Neem direct contact met ons op.

Over ons

Liselotte-Westerveld-Caro-Jongert-0678.jpg
Liselotte-Westerveld

Liselotte Westerveld

Lot is een aanpakker die wel weet hoe ze alles op orde moet houden. Met haar liefde voor lijstjes streept ze alle taken een voor een af en zorgt ze dat er aan alles gedacht is. Nieuwe uitdagingen gaat ze niet uit de weg; ze leeft het liefst volgens de “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”-mentaliteit. Haar lievelingseten? Kaas!

CaroJongert

Caro Jongert

Caro puzzelt het liefst met moeilijke challenges en houdt ervan als alle stukjes op de juiste plek vallen. Haar favoriete uitspraak is: "How to eat an elephant? Take small bites and keep chewing". Deze uitspraak helpt haar door de meest ingewikkelde puzzels en vraagstukken heen. Haar Lievelingseten? Pizza!

Waarom Bureau Bino?

Waarom doe je elke dag wat je doet? Waar word jij enthousiast van? Welke dingen in je werk kosten jou het meeste energie?
Maar belangrijker: waar krijg je het allermeeste energie van?
Was er een moment in je werk het afgelopen jaar waar dit allemaal in samen leek te komen?

Dit zijn slechts een aantal vragen die wij elkaar stelden. Het antwoord? We willen hands-on en creatief bezig zijn, voor anderen. Verschil kunnen maken en mensen verder kunnen helpen. Het verleden gebruiken om een betere toekomst neer te zetten. En was er een moment waar dit allemaal in samen kwam afgelopen jaren? Zeker! De strategieski met het The Big Building team en community-leden.
Het zaadje voor Bureau Bino was geplant.

Onze eigen ervaring van werken in een klein team leerde ons dat het te gemakkelijk was om je te laten meeslepen in de dagelijkse deadlines en individuele taken. Op kantoor was het moeilijk om de tijd maken om dichter tot elkaar te komen. Soms helpt het om even een stapje opzij te doen, en uit die dagelijkse rush te stappen om gezamenlijk te kunnen reflecteren, evalueren en vervolgens weer samen gas te kunnen geven. Heerlijk. Dat gevoel dat dan weer alle neuzen dezelfde kant op staan.

We noemen dat: afstand nemen om de boel beter te kunnen zien. Niet omdat het slecht ging, maar omdat het nog veel beter kon. Vele afspraken zijn gemaakt en voornemens zijn uitgesproken tijdens die eerste reis, waarvan er één duidelijk op nr. 1 stond: volgend jaar gaan we weer.

Niet omdat het volgend jaar slecht zal gaan, maar omdat we óók dan nog beter kunnen worden.

The Big Building - Strategieski 2018

In 2017 gingen we voor het eerst met de organisatie op strategieski. Met het team van The Big Building, 4 koppen groot, vertrokken we in de eerste week van januari 5 dagen richting Oostenrijk. Het doel voor deze midweek was duidelijk: focus, reflectie en het doorhakken van knopen voor de toekomst. We hadden geprobeerd dit te bereiken in Nederland, maar door de snel vol stromende agenda’s en de afleiding van dagelijkse sleur en to-do’s, kwam het er niet van. De rust die hiervoor noodzakelijk was kon in Nederland niet worden gevonden. Het leidde tot de radicale keuze: we vegen de agenda’s voor een week leeg en vertrekken naar een plek letterlijk en figuurlijk weg van de afleiding.

Na het enorme succes van deze editie, waarin we in 4 ochtenden samen meer werk verzet kregen, dan in Nederland in een hele maand, was de focus terug, hadden we meer begrip voor elkaar opgebouwd omdat we de tijd hadden gehad naar elkaar te luisteren en waren we een hoop ideeën en energie rijker.

Deze energie ging nog lang mee. Zo lang, dat vanaf het moment dat we terugkwamen één ding al 100% duidelijk was: volgend jaar weer. Toen 2018 dichterbij kwam, ontstond ook het idee om het dit jaar groter aan te pakken. Het enorme succes wat wij ervaren hadden, van slechts 5 dagen weg zijn, wilde we met meer mensen delen. Al snel meldden een aantal enthousiastelingen zich aan om met ons mee te gaan.

Een andere toevoeging ten opzichte van vorig jaar: huiswerk. Het huiswerk dwong ons van te voren goed na te denken over vragen als: waar werd je het afgelopen jaar het meest gelukkig van?, wat kostte je het meeste energie? en waar ben je goed in? Door het beantwoorden van deze vragen en er van tevoren er goed over nadenken, konden we onze tijd nog effectiever besteden op locatie.

Het leidde wederom tot een succesvolle editie van de strategieski. Hard buffelen tijdens de werksessies ‘s morgens werd afgewisseld met fantastische pistes, lekker eten en mooie gesprekken bij het haardvuur. Daaruit bleek: iedereen kan van elkaar leren. Een veilige omgeving en openheid brachten kwetsbare gesprekken teweeg waarmee deelnemers echt een stapje verder kwamen.

Het resultaat? Iedereen is teruggegaan met een scherper beeld van zichzelf, hun business en de nodige stappen om ze vooruit te brengen.

Benefits of Bureau Bino

Dat de workations werken, daar waren we van overtuigd. Zelf hebben we dat aan den lijve ondervonden, en ondernemers die met ons mee waren geweest hebben datzelfde gevoel gedeeld. Dit was waarvan we wisten: Dit moet iedereen een keer meemaken.

En tegelijkertijd speelden de vragen: Waarom werkt dit zo goed? Wat moeten we doen om iedere workation een succes te maken? Wat zijn onze succesfactoren?

Entrepreneur.com is altijd een favoriete website geweest die hoog in onze leeslijst stond, waarin het lief en leed gedeeld wordt voor en door ondernemers. Toen ik hier dan ook een artikel tegenkwam van een mede ondernemer over de succesfactoren van een work retreat was dat praktisch een beaming van ons streven voor Bureau Bino; fysieke afstand nemen van de dagelijkse werkzaamheden, en een programma aanbieden met een gezonde balans tussen werk, en ontspanning door fysieke & sociale activiteiten. Soms lijkt het veelgevraagd om een paar dagen met het team het kantoor te verruilen voor een nieuwe plek, maar het kan zo ontzettend veel opleveren. Als sterker team met nieuwe focus en inspiratie terugkomen, heb je niet alleen een onvergetelijke ervaring achter de rug, maar ook een hele bak nieuwe energie om weer samen gerichter te werk te gaan.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem hier contact met ons op!

Nieuwsgierig naar het artikel van The Entrepreneur? Die kan je hier vinden.